Menu Sluiten

Wat fijn dat we weer van start gaan!

Na hopelijk een heerlijke vakantie, mag je binnenkort naast het volgen van online onderwijs ook weer gedeeltelijk naar school.

Samen zijn we de Summa-gemeenschap: studenten, docenten en medewerkers. Dat betekent dat we aandacht hebben voor elkaars gezondheid en veiligheid. Bij Summa kijken we naar elkaar om. Vandaar graag je aandacht voor de regels en afspraken waarvoor we samen de verantwoordelijkheid dragen.

Voordat je naar school komt

Check hier of je uit een risicogebied komt. Ben je op vakantie geweest naar een gebied dat code oranje of rood is? Dan ga je 10 dagen in quarantaine. Omdat we samen zorgdragen voor een gezonde schoolomgeving. Laat je testen en volg de aanwijzingen van de GGD op als je bent getest. Meld je op de eerste dag van je verplichte quarantaine bij je loopbaanadviseur. Die bekijkt met jou wat dit voor jou betekent. Hier vind je contactgegevens van de administraties, mocht je hierover vragen hebben.

Ben je leerplichtig en moet je in quarantaine? De school hoeft voor studenten die in quarantaine zitten geen verzuimmelding bij leerplichtplus te doen. Het belang van de volksgezondheid staat voorop. Samen met jou en je ouders en overleggen we over de mogelijkheden voor afstandsonderwijs in thuisquarantaine. We overleggen hierover ook met jou en je ouders als jij of iemand bij jou thuis een kwetsbare gezondheid heeft, en je daardoor niet fysiek naar school kunt komen.

Verzuim je om andere redenen dan moet de school bij ongeoorloofd verzuim dit melden bij de leerplichtambtenaar van de gemeente. Ook als je ongeoorloofd verzuimt bij online lessen of bij beroepspraktijkvorming. Ook als je bang bent om naar school te komen door Corona moeten wij dat als ongeoorloofd verzuim melden. Blijf niet zitten met je angstgevoelen, praat erover met je loopbaanadviseur! Die helpt je graag. Hier vind je de contactgegevens.

Jouw rooster 

Hoe jouw rooster er precies uitziet kun je vlak voor de start van het schooljaar via Mijn Summa inzien. Uiterlijk op vrijdag voor je eerste lesdag staat je rooster erop.

Veiligheid op school 

In de zomervakantie hebben we onze scholen gereed gemaakt voor het nieuwe schooljaar. De ventilatie is gecheckt en voldoet aan de richtlijnen, we luchten de ruimtes regelmatig en we gebruiken geen losse ventilatoren.

De lesroosters zijn zo opgesteld dat er gedurende de dag een goede spreiding van mensen is.

Ook met het openbaar vervoer zijn afspraken gemaakt om drukte te voorkomen. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk met de fiets of auto naar school komt om drukte in het OV te voorkomen. Of wacht op een volgende bus als het erg druk is.

De algemene regels blijven van kracht  

De maatregelen op onze scholen blijven zoals die waren, in lijn met de richtlijnen van het RIVM:

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Blijf bij klachten thuis.
  • Schud geen handen.
  • Nies in je elleboog.
  • Was vaak je handen.
  • Vermijd drukte.
  • Blijf thuis bij klachten als verkoudheid, koorts, plotseling verlies van smaak en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Blijf thuis als iemand bij jou thuis besmet is met het coronavirus.

Alleen samen zorgen we voor een gezond Summa-schoolklimaat 

Bij Summa spreken we elkaar aan als we merken dat iemand de richtlijnen niet volgt. Omdat we naar elkaar omkijken.

Zodra er meer nieuws is brengen we je natuurlijk direct op de hoogte.

Nieuw bij het Summa College?

Bekijk hier alle antwoorden op jouw vragen over de start van het schooljaar.

Keer bekeken: 2505